Pokud plánujete svatbu, asi jste už o předsvatebním focení slyšeli. Možná si říkáte, proč vůbec takové focení chtít? Čtěte dál a odhalte proč a jak předsvatební focení naplánovat.

Co je to předsvatební focení

Už samotný název prozrazuje téměř vše. Předsvatební focení je jednoduše vaše společné focení ještě před svatbou. Jste ve běžném oblečení a jdete se spolu s fotografem projít někam, kde je Vám to příjemné. Do přírody nebo do města, to je na Vás.

Já předsvatební focení často spojuji s osobní schůzkou. Tu stejně absolvuji se všemi páry, takže není nic jednoduššího, než ji využít i k focení. Nejprve se pobavíme o svatbě a poté se pustíme do předsvatebního focení. Výhodou je také to, že se trochu poznáme, dřív než začneme fotit.

párové focení brno ceník svatební fotograf | předsvatební focení

Proč chtít předsvatební focení

Kromě nádherných fotek a příjemného zážitku (fakt, věřte mi), které pokládám za samozřejmost, jsem dal dohromady dalších 6 důvodů.

1/ Budete mít lepší fotky ze svatby

Pro většinu novomanželů je portrétní focení na svatbě poprvé, kdy stojí před foťákem. Rozhodně se poprvé fotí s partnerem. A to není vůbec jednoduchá situace. Spousta párů z toho je nervózní, na focení se ani netěší a výsledné fotky podle toho vypadají.

Tomu se dá vyhnout předsvatebním focením. Nic Vás netlačí, máte víc času a je to přece jen na zkoušku, takže se není čeho bát. Zvyknete si stát před objektivem a zjistíte, že vlastně o nic nejde. V den svatby budete plní sebevědomí a stres bude pryč. A kdo se nestresuje, ten si svatbu (i focení) může užít ????.

Předvatební focení během západu slunce Statek Samsara Blansko

2/ Seznámení s fotografem

Kromě toho, že si zvyknete stát před foťákem, se během předsvatebního focení lépe seznámíte s fotografem. A vsadím se, že pro Vás pak bude focení na svatbě příjemnější, než kdyby Vás fotil poprvé. S fotografem na svatbě strávíte spoustu času a není na škodu zajistit, že si ten čas užijete.

Věřte tomu, že i fotograf se s Vámi rád seznámí (rozhodně já to tak mám). Čím lépe Vás pozná, tím lepší fotky nejspíše vytvoří. Bude totiž vědět na čem Vám záleží, jak vypadáte nejlépe i co Vám není příjemné. Díky tomu je jeho práce jednodušší a výsledek mnohem lepší.

PRO TIP: Rady jak vybrat svatebního fotografa najdete zde.

3/ Můžete se fotit téměř kdekoliv a jakkoliv

Na svatbě jste hodně omezeni. Jak časem, tak místem. Nemůžete odjet padesát kilometrů daleko a být pryč tři hodiny. To u předsvatebního focení neplatí. Tady je jediný limit Vaše fantazie. Máte oblíbené místo v lese? Rádi chodíte do kaváren? Milujete lyžování? Ať je to cokoliv – místo, aktivita, čas. Nic vás neomezuje.

Můžete si udělat romantický víkend a vyhradit si z něho dvě hodinky na předsvatební focení. Nebo můžete focení spojit s předsvatební schůzkou v kavárně. Je to na Vás.

párové focení island východ slunce stokksnes | předsvatební focení

4/ Spojení focení se zkouškou líčení a účesu

Pravděpodobně budete absolvovat zkoušku líčení a účesu. Tak proč toho nevyužít. Můžete se jít fotit hned po zkoušce. Budete profesionálně nachystaná, sebevědomá a zjistíte, jak vypadá líčení a účes na fotkách.

Předsvatební focení | zásnubní focení Brno

5/ Budete mít fotky v běžném oblečení

Ruku na srdce, fotky ze svatby jsou skvělé, ale nestačí na všechno. Občas jsou situace, kdybyste rádi měli po ruce i nějakou fotku, na které nejste v šatech nebo obleku. Předsvatební focení je k tomu jedinečná příležitost.

6/ Fotky můžete použít i na svatební tiskoviny

Když už máte fotky Vás dvou k dispozici před svatbou, proč toho nevyužít. Možnosti jsou nekonečné, můžete je použít na svatební oznámení, na svatební web, na dekorace nebo třeba jen vytisknout a rozdat na svatbě babičkám. A samozřejmě nezapomínejme na Instagram ????.

Jak předsvatební focení naplánovat

Doufám, že jsem Vás už o užitečnosti předsvatebního focení přesvědčil. Zbývá ho ještě naplánovat.

Kdy se jít fotit

Jednoduchá odpověď. Při západu slunce. Lepší čas není. Toto téma je samozřejmě více podrobné, ale západem slunce nikdy nic nezkazíte. Pokud byste se fotili během dne, doporučuji se schovat z ostrého slunce někam do stínu.

Kde se fotit

Kdekoliv se Vám to líbí. Nejste nijak omezeni, tak vybírejte to nejlepší ????. Jenom si dejte pozor ať místo není v době západu slunce schované ve stínu, to by byla škoda.

Co si vzít na sebe

Oblečte si to, v čem budete vypadat dobře a zároveň se cítít příjemně. Chcete přece, abyste na fotkách vypadali přirozeně. Nestojí za to mít nejhezčí outfit, když se v něm necítíte ve své kůži. Doporučuji také sladit navzájem barvy, vyhnout se těm křiklavým a hezky oblečení vyžehlit (pomačkané oblečení nemá nikdo rád – zvlášť ne fotograf).

párové zásnubní předsvatební focení brno vlněna

Poslední rada

Teď už víte všechny podstatné informace o předsvatebním focení. Stačí jen rezervovat termín.

Mohlo by vás také zajímat